България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Няколко странни причини, от които напълнявате

Прочитания: 126
23.09.2014 15:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Ако тренирате вече от известно време и няма промяна в теглото ви или дори напълнявате, това може да се дължи на други фактори. Ето няколко малко известни и на пръв поглед нелепи причини, от които напълнявате.

Пазарувате с кредитна или дебитна карта. Когато пазарувате с карта, вие слагате средно около 40% вредна храна, сочи проучване на бизнес колежа в Мериленд. Когато плащате нещо с пари в брой, вие се спирате и не вземате неща, от които нямате нужда, но когато плащате с карта, вие не виждате парите, които плащате и по този начин си вземате неща, които не ви трябват. А тази вредна храна ще доведе до напълняване.

Живеете на морското равнище. Изследване на американската армия показва, че хората, които живеят в градове, които са разположени на ниска надморска височина са предразположени да напълнеят. Това е така, защото хората, които живеят на високо имат повече кислород в кръвта, а когато кислородът намалее, апетитът се увеличава. А с увеличеният апетит, напълняването е въпрос на време.

Пътувате по работа. Проучване, направено от Колумбийският университет, проведено сред 13 хиляди работници показва, че хората, които пътуват постоянно по работа напълняват повече. Това е така, защото те са постоянно по летищата и хотелите и за тях липсва прясна и качествена храна. Те се хранят само със сандвичи и вредна храна.

Пристрастени сте към климатика си. Когато са летните жеги, много хора си пускат климатиците, които да ги охладят. Но това може да има лошо влияние върху организма ви. Когато сте пуснали климатикът, тялото ви изразходва по-малко енергия да се охлади, което означава, че изгаря по-малко калории и метаболизмът се забавя. А това може да доведе и до напълняване. Странно е, нали?

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg 

Източник: www.menshealth.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване