България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Най-добрите храни на есента

Прочитания: 220
25.09.2014 15:09 по статията работи: sportuvai.bg

Ето че любимото ни лято си отиде и дойде есента. Дърветата са облечени в красиви шарени краски, летните плодове и зеленчуци са заместени от есенни такива, а ние започваме да се приготвяме за идващата зима. Ето кои са най-добрите плодове и зеленчуци, които можете да приемате през този сезон.

Ябълки. Това е сезонът на сладките, червени ябълки, които са пълни с витамини и минерали, които са полезни за организма ни. Не само че сега са по-евтини, но и са по-здравословни, защото няма нитрати, които да вредят на организма, а са естествено узрели.

Цвекло. То може да се намери през цялата година, но есента е неговия сезон. Цвеклото намалява вероятнотта от сърдечно-съдови заболявания, рак на черния дроб и дори деменция.

Зеле. Есента е времето и на прясното зеле. То е полезно и много много вкусно и не на последно място - евтино. То е богато на витамините А и Ц и ви подпомага да заздравите имунната си система. Сега е време и да напълните качетата с кисело зеле за зимата.

Червена боровинка. В началото на есента все още в планината може да се намери червена боровинка. Тя по-не е сладка от тъмната, но има полезни свойства. Тези боровинки подпомагат работата на отделителната система.

Круши. Есента е сезонът и на този полезен плод. Те са богати на фибри и намаляват лошия холестерол. Крушите също така помагат и при запек.

Тикви. Наближава Хелоуин, а с това и сезонът на тиквите. Тиквата е богата на бета каротин, който подобрява зрението. Също така в тиквата има Омега-3 мазнини, помагащи на сърцето.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg 

Източник: Greatist
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Be Shape Studio  5 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване