България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Може ли отслабването да ви направи щастливи

Прочитания: 146
14.08.2014 14:08 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: blog.boostbuddy.com

Много диетолози са си поставили за цел да изследват кога хората са щастливи - при какво тегло и какво телосложение. Според повечето от тях хората се чувстват добе, когато носят прилепнали дрехи и изглеждат подобно на повечето звезди. Но всъщност това кара ли ги да са щастливи?

Според изследване на университета в Лондон, проучило 1979 души, които свалят килограми или се опитват да го правят. Проучването сочи, че половината от тях не само не са щастливи, но и са депресирани, защото нямат повече цел, която да гонят. Това ги демотивира и те спирта да тренират и да се хранят правилно и отново качват килограми.

Все пак според изследването, хората, които са постигнали голяма промяна и са свалили над 20 килограма са в пъти по-щастливи, защото са постигнали целта си. Изследването показва още, че колкото и да се борите с отслабването, най-важна е мотивацията, когато тя не е на лице, нищо не се получава.

Като заключение от университета сочат, че хората дори и да отслабнат малко, трябва да са удовлетворени от постигнатия резултат, а не да изпадат в депресия. Също така от университета съветват хората да не спират да се хранят правилно и да тренират, защото това не само ще поддържа килограмите им стабилни, но и ще поддържа здравето им добро.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: fitbie.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване