Яденето на риба се свързва със сивото вещество в мозъка. То контролира паметта.
Тъй като броят на хора, страдащи от деменция и болестта на Алцхаймер продължава да расте учените са поставени пред изпитание как да решат проблема. В проучване, публикувано в American Journal of Preventive Mеdicine, изследователи разглеждали 260 души. Диетите на участниците в експеримента били подробно изследвани и всички хора преминали преглед на скенер. Установило се, че хората, ядящи печена риба (не пържена) веднъж седмично имали повече сиво вещество в мозъка.
Учените открили, че това не се дължи само на омега 3-мастните киселини, а и на някое друго важно вещество, съдържащо се в рибата. За съжаление не могат още да определят кое е това вещество. Но ако искате да имате силна памет, консумирайте риба, поне веднъж седмично.
Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg