България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Кокосовото масло - натурален термогенен фетбърнър

Прочитания: 199 1
15.08.2014 11:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Благодарение на високото съдържание на мазнини в кокосовото масло, хората са склонни да мислят, че то е калорично и им пречи да отслабнат. Когато разглеждаме мазнините, трябва да разберем, че не всички са еднакви. Наситените, ненаситените и трансмазнините са най-често срещаните мазнини в храната. Всяка една от тях действа по различен начин. Някои мазнините са полезни за нашето здраве.

1360560

Едни от най-тежките видове мазнини са трансмазнините, защото те са изкуствени мазнини. Трансмастните киселини обикновено се намират в преработена храна, за да се удължи срока на годност на продуктите. 

 

Кокосовото масло се смята за чудо, защото е полезна мазнина. Най-добрите видове мазнини, с които може да се храните са ненаситените мазнини, защото тялото ефективно ги разгражда и използва като източник на енергия. Такъв тип мазнини ни помагат да отслабваме, понеже лесно се усвояват от организма ни. Кокосовото масло не се превръща в излишни килограми именно поради това, че тялото ни напълно го усвоява.

 

Освен това кокосовото масло представлява натурален термогенен фетбърнър. Това означава, че яденето на такова вещество увеличава разхода на енергия. За разлика от много други изкуствени термогенни фетбърнъри, кокосовото масло е напълно здравословно за прием и няма да очаквате странични ефекти. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: latinonewstoday.com
Коментари
Най-нови
Най-стари
1
Marin Marinov03.09.2014 11:09:46
Кое според вас е по-доброто кокосово масло за готвене и козмтични нужди? Това http://goo.gl/YQ3QJh е извлечено чрез ферментация, както са правили хората хиляди години, а това http://goo.gl/pZ6nff е най-хваленото като вкус и аромат (по-силен аромат в сравнение с предното ). Това са двете конкуренти марки, които се препоръчват от различните експерти на тема кокосово масло. Кое бихте предпочели вие? Като хранещи се ВМ-НВД , може би имате вече опит с някое от тях?
Отговори 0 0
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване