България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да се грижим за лицето си

Прочитания: 152
04.08.2014 17:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Напоследък ботокса е станал доста популярен сред жените. Дори се твърди, че може да се счита за напълно безопасен, ако се извършва от специалист. Но все пак ако трябва да се споменат страничните ефекти: те включват синини или грипоподобни симптоми, подути клепачи и сълзящи очи. А ако не е приложен правилно може да завършите с  крива усмивка или вежди, изразяващи постоянно учудване.

 

Предполагаме, че независимо от рекламните кампании няма да се подложите на такива манипулации. Ето защо предлагаме на вниманието ви следните натурални алтернативи за поддържане на свежа кожа на лицето. 

1352099

 

1. Прилагане на алфа хидрокси киселини локално

Използвайте нанасянето на алфа хидрокси киселините, за да премахнете мъртвите клетки и да стегнете и изгладите кожата. Използвайте лимонена, млечна, ябълчна или друг вид алфа хидрокси киселина или кремове. Винаги преди да използвате нов продукт се консултирайте с дерматолог за естеството му. 

 

 

2. Акупунктура и акупресура

Тази алтернативна терапия води корените си от източната традиционна медицина. Чрез стимулация на определени точки, позволява правилното протичане на енергията в тялото. Важно е да се обърнете към специалист!

1352098

 

 

3. Яжте много кокосово масло или прилагайте върху кожата си такова

Кокосовото масло прави доста невероятни неща за телата ни и може буквално да възстанови нашата кожна тъкан. Има едно и също въздействие, независимо дали се приема вътрешно или се използва локално. То е супер хидратиращо и обогатява кожата ви. Основната причина за бръчки и тъмни петна е повредена съединителна тъкан. Точно за това се грижи кокосовото масло.

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: mindbodygreen.com/
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване