България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Каляване по южнокорейски + видео

Прочитания: 270
16.01.2013 14:01 по статията работи: Sportuvai.bg

В редките случаи, когато до нас достига информация за ученическите спортни или военни лагери в Северна Корея и Китай, винаги се възмущаваме и осъждаме тези страни. А ако сравним двете Кореи, винаги Южната обира позитивите.

 

Оказа се обаче, че и южнокорейците не си поплюват, когато става дума за каляване на здравето и духа. Телевизия NTD засне зимен военен лагер за тинейджъри, в който 40 деца са подложени на зверски тренировки - едни, за да станат по-здрави, а други - по-послушни у дома.

 

На фона на ревящи от болка деца, треньорът Пак Те Джин коментира: "Обучението ни прави децата по-уверени. Опитваме са направим отношението им по-позитивно."

 

"Много ученици растат с различни проблеми и някои не са достатъчно зрели. Ние фокусираме върху изграждането на характера."

 

Тренировките са по девет часа на ден, а програмите са за 5 и 14 дни. Оказва се, че повечето от децата са там не по свое желание, а по усмотрение на родителтие си, които не знаят как да се справят с тях:

 

"Първоначално бях ядосан на родителите си, че ме пратиха да тренирам в това студено време. Но сега знам, че те го направиха, защото ме обичат", споделя 14-годишният И Мин Хок.

 

17-годишната Ким Со Хи пък признава: "Аз се държах лошо, когато родителите ми не бяха наоколо. Обещавам, че вече няма да правя така, дори когато не ме гледат. Ще се концентрирам върху ученето и ще се подчинявам на родителите си."

 

По официални данни през лагерса минали над 100 000 деца. Той е открит през 1997 година, а тази година 200 ученика ще открият "удоволствията" на армията.

 

Като спортуващи млади хора, ние също подкрепяме каляването, но това, което видяхме във видеото, според нас отдавна е преминало нормалната граница и по-скоро смазва психиката на децата.

 

 

Бъдете близо до нас и във Фейсбук: www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Be Shape Studio  5 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване