България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Какво разкриват ръцете за здравословното ви състояние

Прочитания: 243
11.08.2014 13:08 по статията работи: Деси Иванова

Не е нужно да ходите на гледачка, която да прегледа линиите на ръцете и да ви каже бъдещето. Ако обърнете внимание на пръстите и ноктите на ръцете си, сами ще може да предвидите какво ще се случи с вас. 

1357912

 

1.Промяна на цвета на ноктите

Кафява или черна ивица под нокътя може да бъде сигнал за рак на кожата, казва д-р Дейвид Лефел. "Първият признак може да бъде тъмна, тясна ивица под нокътя, Обикновено се развива на палеца на ръката или този на крака. При подобен тревожен сигнал веднага се обърнете към дерматолог.

 

2. Светли и студени пръсти

Това може да е сигнал за болестта на Рейно. Болезнено състояние на кръвоносната система, при което пръстите на ръцете, краката, носа и учите изтръпват. Малките артерии, които доставят кръв към крайниците са тесни и се ограничава притока на кислород. Ако не се вземат грижи, тъканите може да се увредят. 

 

3. Люспести петна по кожата

Ако имате червеникави, грапави петна по кожата, които не зарастват или идват и си отиват, веднага посетете дерматолог. Това може да е вид екзема или псориазис. Псориазиса е автоимунно заболяване, което създава червени люспести петна по кожата или ноктите. 

 

1357913

4. Меки нокти

Меките нокти, които се гънат лесно често са признак на липса на желязо. Това води до дефицитна анемия, казва д-р Лефел. Може да се дължи на недохранване, стомашно-чревни кръвоизливи или стомашни заболявания. ако имате проблеми с меки нокти, проверете нивата на желязо в кръвта си. 

 

5. Подуване на пръстите и ръцете

Сравнително безобидни фактори, като твърде много сол, дехидратация и хормонални промени водят до подути пръсти. Ако изпитвате подуване и скованост, по-добре се консултирайте с лекар. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: www.huffingtonpost.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване