България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как растенията допринасят за здравето ни

Прочитания: 313
22.08.2014 16:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Shelterness

Чрез грижите за цветята, вие осигурявате свеж въздух за офиса или дома си. Има множество различни растения, които не само обогатяват въздуха в стаята, но и подпомагат здравето ви. Много е важно хората да имат растения. Самата грижа те научава на постоянство и отговорност, а цветята се грижат за околната среда. 

 

1. Свеж въздух

Растенията поемат въглероден двуокис по време на фотосинтеза и отделят кислород във въздуха. Прекалено много въглероден диоксид във въздуха е вреден за хората. Благодарение на фотосинтезата цветята се грижат в стаята да има свеж кислород.

 

2. Влажност

Всеки знае, че растенията трябва да се поливат, но повечето хора не осъзнават, че цветята отделят голяма част от тази вода обратно във въздуха. По този начин се увеличават нивата на влажност. По-високите нива на влажност и свеж кислород подпомагат предотвратяването на респираторни заболявания и проблеми, свързани със сухата кожа. Все пак това не означава, че ако живеете във влажно помещение това ще е полезно за вас. 

 

3. Пречистване

Растенията пречистват въздуха около нас, като абсорбират различни химикали и токсини. Това е особено полезно за всички хора, живеещи в градовете. Химикалите се намират навсякъде около нас и тялото ни не може да се справя с тях. 

1367334

4. Настроение и концентрация

Растенията ви помагат да се концентрирате по-добре, независимо с какво се занимавате. Също така повдигат настроението и намаляват риска от депресия. 

 

5. Билки, плодове и зеленчуци

Ако имате повече свободно място може да си сложите малки сандъчета, в които да отглеждате билки. Както знаете билките могат да се използват както в гозбите, така и за лекарство. Независимо дали отглеждате мента и босилек или малка зеленчукова градина, удоволствието да се грижите за храната си е несравнимо.

 

Когато избирате растение за вас или за подарък не съдете само по това дали ви изглежда добре. Попитайте за името му и направете малко проучване в интернет. Вижте какви ползи бихте имали от него и дали е подходящо за средата, в която планирате да го поставите. Не забравяйте, че цветята също са живи същества.

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: healthmeup.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Flowin Bulgaria |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване