България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как пушенето влияе на външния ви вид?

Прочитания: 289
05.07.2014 11:07 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Безспорно това е един от най-вредните навици. Пушенето на цигари вреди на целия ви организъм, като го трови с различни вредни вещества. То е една от основните причини за повечето съвременни болести. Ето няколко факта, които ще ви покажат, как пушенето вреди и на външния ви вид.


Цигарите ви правят сенки под очите. Често, когато не се наспите добре, ви се появяват сенки под очите. Пушачите са 4 пъти по-поддатливи към тези сенки от непушачите. Тоест ако сте пушач ви трябва повече сън, за да нямате сенки, от колкото ако сте непушач.


Зъбите ви пожълтяват. Колкото и да се грижете за вашата устна хигиена, ако сте пушач, те ще пожълтеят. Също така цигарите подпомагат развиването на бактерии в усната ви кухина и така се появяват кариесите ви.


Появяват ви се бръчки. Според различните изследвания пушачите са състаряват по-бързо от непушачите. Първите симптоми за остаряването са бръчките, които се появяват по лицето.


Пръстите ви пожълтяват. Ръката, с която държите цигарата, винаги пожълтява благодарение на филтъра. Това няма как да се измие, каквито и препарати използвате. Трябва просто да спрете цигарите.


Косата ви изтънява. Това е проблем, особено за жените, като косата им става по-слаба и не се поддава на прически и не може да издържи всекидневното сушене със сешоар и изправяне с преса.


Пушенето може да доведе и до загуба на зъби. Пушачите са 6 пъти по-поддатливи на загуба на зъбите в сравнение с непушачите.


Появяват се брадавици. Пушачите са по-склонни да се заразят с човешкия папилома вирус, който е основната причина за кожните инфекции, сред които спадат и брадавиците.


Рак на кожата. Пушенето е основната причина за раковите заболявания. Сред най застрашените части на тялото са устата, гърлото и кожата.

 

Прочетете за напитката, която убива човек на всеки 10 секунди.

 

Прочетете за храните, които не трябва да ядете.

Източник: http://www.health.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване