България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да запазим спортната си мотивация през зимата?

Прочитания: 163
21.12.2012 09:12 по статията работи: Анна-Мария Тонева

Има ли начин да преборим тежкия мързел, който ни наляга след работа :)

Източник: sxc.hu

Фитнес треньорите забелязват, че през зимата много клиенти намаляват спортната си дейност. Дори и тези, които имат абонаментни карти предпочитат да стоят на топло вкъщи. Зимните студове убиват мотивацията у повечето хора.

 

Един от лесните варианти да се преборите с този проблем е като си наемете личен треньор. Много от фитнесите, при закупуване на абонаментна карта, предлагат да си изберете и личен треньор. Добрият треньор ще ви звъни да насочва тренировки и ако в нормална ситуация, в която ако сте сам се отказвате, то тук ще ви бъде малко по-трудно. Особено ако треньорът ви отказва да отменя тренировки.

 

Друг начин да не се отказвате е да си намерите другарче, с което да ходите заедно. Това е печеливш вариант, защото двете страни непрекъснато се мотивират. Освен това във фитнеса може да намерите и приятели, с които да ви бъде приятно да спортувате и да общувате. 

 

Това са външни фактори. Може да не прибягвате към тях, а да се научите да се мотивирате самостоятелно и да развивате силата на волята си. За това е нужно да си поставите цел, например - да сваля 5 кг, да се стегна, да направя плочки на корема и т.н. :)

 

След това трябва и да определите стъпките към тази цел, да ги спазвате и да записвате своите успехи. Би било хубаво ако този план е винаги пред очите ви, например на стенния ви календар да отбелязвате дните си за тренировка.  

 

Когато сте изморени, обикновено сами се убеждавате, че няма смисъл да ходите във фитнес залата, защото там няма да имате сила да направите нищо. В такъв случай е добре да си кажете, че ще идете да потренирате, но по-малко от обикновено. Практиката показва, че влезе ли в залата, у човек се появява сила да изпълни упражненията си.  

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване