България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Ползите от студеното време

Прочитания: 145
31.01.2013 16:01 по статията работи: Александра Цанкова

На зимата все още не й се вижда края, но ние видяхме изхода от лошото настроение, което носи тя

Студено е, няма спор. Преди обаче да продължите да мърморите и да проклинате студа наоколо, ето някои положителни страни на зимното време.


1.   Според някои учени, студът може да задейства изгарянето на мазнини. Възможно е по-мразовитите зими да помогнат за решаването на проблема със затлъстяването.


2.   Зимата ни сближава! Нормално е, студът навън ни кара да прекарваме повече време на топло под завивките и да избягваме ненужните излизания. Така хем се радваме на повече ласки от половинката си, хем, подтикнати от социалната изолация, ни се иска да си говорим повече със семейството си.

 

61c84e94-806e-8a4a-e3f4-27b708c96289


3.   Не можем да пренебрегнем факта, че през студените месеци насекомите, които разнасят всякакви опасни болести, са се покрили дълбоко и са ни оставили на мира. Сетете се за нашествието от комари миналото лято и ще ви стане толкова хубаво, че навън е под нулата!


4.   Мислите си, че ако живеете повече на слънце, ще бъдете по-щастливи? Всъщност не е така. Дори напротив – хората, които живеят по-близо до Екватора, започват да приемат слънчевите ласки за даденост. Ние обаче имаме възможност да изпитаме онази непринудена детска радост всяка година, когато първите пролетни дни сгреят и земята, и сърцата ни.

 

c49a2c75-ae98-a3a8-516f-2482fd9a55cd


5.   Студеното време намалява възпалителните процеси в организма. Всъщност, спортисти, подложени на терапия при ниски температури (криотерапия), се възстановяват от травмите си много по-бързо, отколкото ако само си почиват в някоя топла стаичка.

 

Така че радвайте на зимата такава, каквато е! Ако откривате хубавото във всичко около себе си, винаги ще сте в добро настроение.

 

А, ако посетите страницата ни: www.facebook.com/Sportuvai.bg доброто настроение е гарантирано.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване