България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Звезди, преборили ракa

Прочитания: 159
18.02.2013 10:02 по статията работи: Боян Кърпачев

Ракът е сред заболяванията с най-голяма честота в световен мащаб, от което никой не е застрахован. Стига да бъде диагностицирано навреме обаче, онкологичното заболяване може да бъде овладяно и да не доведе до фатален изход. Пример за изключителна сила на духа дават някои от най-обичаните знаменитости, които пребориха успешно различни форми на рак.

Кайли Миноуг

807020

През пролетта на 2005 година австралийската поп певица получава диагноза рак на гърдата. По тази причина тогава тя отменя световното си турне. Кайли се радва на безусловната подкрепа на феновете си, много от които дариха парите от върнатите билети на организации, борещи се с онкологичните заболявания.

Само година по-късно, след успешно преминала химиотерапия, изпълнителката обявява публично, че е победила коварната болест и призовава към това, жените да не пренебрегват профилактичния преглед на гърдите, който може да бъде животоспасяващ.

Майкъл Дъглас

807022

Носителят на две награди Оскар получава диагноза рак на гърлото през август 2010 година. Малко след това актьорът споделя публично за заболяването си в популярно американско токшоу. Майкъл Дъглас и съпругата му Катрин Зита-Джоунс отменят всичките си работни ангажименти, за да се отдадат изцяло на борбата с коварната болест.

По това време той неведнъж разказва пред медиите за убедеността си в това, че ще живее още много дълго и че е сигурен в успеха на лечението си. През януари 2011 година актьорът обявява, че ракът за него е вече история и че продължава активната си работа в киното.


Робърт де Ниро

807021

Един от най-великите актьори в историята на съвременното кино научава, че е болен от рак на простатата случайно, докато е на поредния си профилактичен преглед през октомври 2003 година. Лекарите обещават на тогава 60-годишния актьор бързо да се възстанови, тъй като болестта е в много ранен стадий. За щастие са прави. Днес Робърт де Ниро е в отлично здраве и чрез медийните си изяви често напомня за необходимостта от профилактични прегледи.

Останалите пет звезди ще можете да видите в статията на Jenite.bg.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване