България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Защо лошото настроение ви разболява

Прочитания: 147
31.07.2014 14:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: foter.com

Киселостта е повече от неприятен вкус в устата. Някои психолози смятат, че дългосрочно негодувание може да се превърне в психическо разстройство. Проучванията показват, че киселото настроени и чувствата на гняв и депресия, които го придружават, са свързани със сърдечно-съдови проблеми и слаба имунна система

 

Киселостта обикновено произхожда от негативна промяна на живота, като процес на развод или загуба на работа. Психолозите смятат, че лошото настроение съчетава емоции като възмущение и враждебност. Затова и хората обвиняват други за техните проблеми.

1348853

Хроничната киселост надхвърля факта, че човек се държи като сърдитко през цялото време. Изследванията показват, че това има отрицателен ефект върху физическото ни здраве. Киселото настроение предизвиква промени в обмяната на веществата, функцията на имунната система и функцията на някои органи. Да не говорим само колко много понижава самочувствието ни. 

 

Затова пуснете негодуванието и се помъчете да дадете прошка на случилите се събития. Ще е по-добре за вас и хората около вас. Ако все пак ви е трудно да прощавате и още не сте се научили как да го правите може да намерите позитивен начин да изкарате тези чувства от себе си. Може да счупите нещо, да отидете да се боксирате, да крещите в гората, да тичате до изтощение и още много други дейности.

Но помнете, че прошката е важна част от живота на хората, освен че намалява стреса, ни кара да се чувстваме по-здрави и по-щастливи.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: greatist.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване