България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да се преборим бързо с кашлицата

Прочитания: 210
04.08.2014 14:08 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Всички ще се съгласите, че кашлицата е неприятно чувство. Когато сте болни ви боли гърлото, не можете да преглъщате добре, храчите се и постоянно кашляте, като дори понякога ви болят гърдите. Дори и сега в разгара на лятото е възможно да имате кашлица. Ето няколко съвета как да се оправите по-бързо, когато сте болни от кашлица.

Гаргара с морска вода. Няколко проучвания сочат че гаргарата няколко пъти на ден с топла морска вода (ако сте далеч от морето вода с морска сол ще свърши работа) ускорява изхрачването на вредни бактерии и по-бързо ще оздравеете.

Смучещи бонбони. Предлагат се много видове бонбони, които лекуват кашлица. Те облекчават възпалението на гърлото и ви облекчават болката и кашлицата.

Сироп за кашлица. Ако бонбоните не успеят да ви помогнат да се преборите с кашлицата, сиропът идва на помощ. Той облекчава болките в гърлото, като увеличава храченето, за да можете да изкарате по-бързо бактериите от организма си.

Пийте повече течности. Когато сте болни, вие губите течности. Важно е да пиете повече течности, защото по този начин усилвате възможностите на тялото да се бори с бактериите.

Чай. Един топъл билков чай също може да ви помогне да намалите възпалението в гърлото и да се чувствате по-добре. Ако добавите и мед и лимон, ще приемете достатъчно хранителни съставки, за да заздравите вашата имунна система и да ускорите оздравяването си.

Почивка. Не изкарвайте болестите на крак, защото рискувате да се влошат. Вземете си 2-3 дена болнични и почивайте у вас и ще се възстановите по-бързо, от колкото ако прекарате болестта на работа.

 

Вижте още: 5 здравословни неща, които да правите през обедната почивка.

 

Вижте още: 5 начина да направите обяда си по-здравословен.

 

Прочетете още: 10-те храни, които се борят с наднорменото тегло.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: news.health
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване