България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Добри ли са прасковите за трениращи

Прочитания: 205
01.10.2014 15:10 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: foter.com

Сигурно знаете, че всички плодове и зеленчуци са полезни за трениращите. Но има такива, които са по-полезни от другите. Сега ще ви запозная с полезните свойства на един от любимите плодове на мнозина - прасковите. Те са вкусни, сочни и са синоним на лято. Въпреки, че вече есента дойде с пълна сила, все още ги има по пазарите.

Според един от водещите специалисти по спортно възстановяване Ник Милър, прасковите ни помагат не само да се възстановим след тренировка, но и ни дава енергия да тренираме по-добре. Тя сладка и ни набавя натурална захар, която държи в норми нивото на кръвна захар. Регулирането на това ни помага да имаме енергия, защото резкият спад в нивото на кръвната захар ще доведе до отпадналост и липса на енергия за тренировка.

Тя също така съдържа високи количества вода - около 70% от прасковата е вода. Това ни помага да се хидратираме, което е важно за хора, които тренират усилено. Освен това прасковата съдържа калий, който помага на мускулите да се отпуснат и се намалява вероятността от схващания и контузия, а след тренировка мускулите си почиват. Като бонус идва и наличието на витамин Ц, който заздравява имунната ни система и ни помага да изгорим мазнините.

Тези свойства на прасковата ще ни накара да я добавим към нашата диета и ни помага в тренировките.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: Competitor
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Be Shape Studio  5 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване