България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Детски приключенски фестивал

Прочитания: 198
19.09.2016 16:09 по статията работи: Sportuvai.bg

Дивата природа през детските очи

Дивата природа през детските очи, приключения в Непал и екстремни пътувания ще бъдат част от филмовата програма на Adventure Kids

Първият детски приключенски фестивал ще запознае децата с произхода на различни екстремни спортове с помощта на работилници и филмови заглавия от 7 до 9 октомври

Първият детски приключенски фестивал Adventure Kids, организиран от детски научен център Музейко в партньорство с Банско Филм Фест, ще запознае децата с ектремните спортове и връзката на човека с дивата природа. По време на тридневния фест специалистите ще разкрият интересни детайли от историята на колелото, съоръженията за катерене, кануто и водолазната техника. Дивата природа и мястото на човека в нея ще бъде една от темите на събитието, която ще бъде представена с помощта на работилници и интересна филмова програма.

Любопитните заглавия за деца обхващат истории от цял свят, започвайки със "Сунакли" в Непал. Въпреки многобройните трудности, футболът е истинска страст за главната героиня на едноименния филм. Нейната и на съученичките й съдба се променя, когато получават възможност да представят училището си в регионален турнир. Така се ражда женският футболен тим "Мугу”.

https://www.youtube.com/watch?v=cO0xjxUj6CE

Най-добрата страна на екстремните спортове малките зрители ще видят в "Ролковия човек", Германия. Изумителният "ролков човек” Жан-Ив Блондьо, взривява с всяка своя поява обстановката по планински пътища, придвижвайки се изцяло на ролко с поредица от динамични рокади.

Документалният филм "Кораловият рай", Швеция, създаден изключителният майстор – Матиас Клум, старши фотограф на "National Geographic”, ще покаже кораловия рай край бреговете на състоящия се от 1500 острова архипелаг Раджа Ампат (Западна Папуа, Индонезия) през очите на едно 12-годишно момче и неговото семейство.

https://www.youtube.com/watch?v=jEX0IzyZeIg

Тези и други вълнуващи филми ще могат да видят всички посетители на фестивала от 7 до 9 октомври. Повече подробности можете да видите в програмата на Adventure Kids в Музейко .

Филмовата програма е подходяща за деца над 8 години и родители.

Място: Зала 1 и 2, етаж 0

Цена на билета* за поредицата от филми: 3 лв.

* Ателиетата и филмите са достъпни само с билет за Музейко и са с ограничен брой. Може да купите предварително своя билет на касата в Музейко или онлайн на преферециална цена от 3 лв. Цената на билетите за филмите и ателиетата в периода 7 - 9.10 ще бъде 4 лв.

 

 

 

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване