България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Да пием бира и да нямаме бирено коремче

Прочитания: 240
18.08.2017 14:08 по статията работи: Sportuvai.bg

Експерти съветват как да консумираме без да дебелеем

Бирата е сред питиетата, които повечето диети изключват, но е толкова приятно да се общува на " по бира" с колеги и приятели след работа.

Има ли възможност да се избегне "биреното коремче", разясняват специалисти, чиито препоръки са публикувани в Daily Star.

Според експертите дори една халба бира е достатъчна, за да ни се "лепнат" около 200 калории. Ако една дама, решила да изпие "по едно" с дружките си утрои количеството, това ще означава, че е набавила само от бира около една трета от препоръчителния си дневен прием на калории.

От друга страната са джентълмените, близо една четвърт от които не крият, че поне пет пъти месечно прекаляват с пивото, като вместо "по бира" обръщат по осем. Подобен бирен гуляй се равнява на 1600 калории, имайки предвид, че на мъжете са им необходими около 2200 калории дневно.

Има все пак начини, при които да се пие бира, но да се избегнат многото калории.

Пийте бавно

За да контролирате "подмолните" калории, трябва да разпределите разумно времето за пиене на бира. Така не само ще ограничите количеството на погълнатото пиво, но и ще улесните черния си дроб в справянето с алкохола. От експертна гледна точка е най-добре една бира да се пие един час - времето, необходимо на органа да я преработи.

Консумирайте протеини

Ако се консумират протеини преди или по време на пиене на пенливата течност, ще се намали количеството бира, което ще се изпие на едно сядане. Протеините допринасят за контролиране на нивата на алкохол в кръвта, понижават степента му на абсорбиране и стимулират черния дроб. По този начин попадналият попадналият в кръвообращението алкохол може да бъде снижен до под 40 процента.

Пийте вода

Съветът на експертите е за всяка халба бира да изпивате по една чаша вода. Така не само ще се предпазите от натрупване на излишни килограми, но и ще останете хидратирани и ще се спасите от махмурлук.

Правете разлика между видовете бира

Хората, които съвестно съблюдават калорийния прием, трябва да са наясно с типа консумирана бира - дали тя е лека, нискоалкохолна или нисковъглехидратна. Каква е разликата между видовете пиво? Леката бира е с ниско съдържание на алкохол и ниско съдържание на калории - около 110 на питие. От нисковъглехидратната бира обикновено са отстранени въглехидратите, но алкохолното и калорийното съдържание са колкото в обикновена бира.

Пийте от чаша с определена форма

Проучване от 2015 г. установи, че пиенето от чаша с прави стени води до по-ниска консумацията на алкохол, отколкото използването на чаша със заоблени форми.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване