България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

ADVENTURE KIDS предлага на малките приключенци вълнуващи ателиета

Прочитания: 241
04.10.2016 09:10 по статията работи: Sportuvai.bg

ADVENTURE KIDS предлага на малките приключенци вълнуващи ателиета

ADVENTURE KIDS предлага на малките приключенци вълнуващи ателиета за бъдещи водолази, природоизпитатели и катерачи, учи ги как да оцеляват в природата и да откривателстват в мрака.

1784905

 

Как екстремните спортове могат да бъдат обяснени с помощта на науката? Как функционира тялото ни, когато изкачваме стръмна скала, впускаме се в полет или изследваме природата в непрогледна пещера? Отговорите на тези въпроси ще бъдат придружени от други любопитни факти за практикуването на екстремни спортове и оцеляването в дивата природа, включени във филмовия маратон и ателиетата на Adventure Kids. Първият детски приключенски фестивал, който ще се проведе от 7 до 9 октомври в Музейко ще представи богата програма от тематични ателиета, детски филми и занимания с различни спортни клубове. Цените на билетите в предварителна продажба са 3 лв., а на място в дните на фестивала - 4 лв.

1784904

 

София, 04-10-2016 г. - По време на тридневния фестивал, организиран от Музейко и Банско Филм Фест, малките посетители на Музейко ще се запознаят и с екипировката на различни спортове като сноуборд, кайт сърф и други в безплатни демонстрации, разположени в двора на Музейко и Учебния корпус. С клуб "Независим" децата ще разгледат крилото на парапланера и ще научат най-необходимото за небесното навигиране, а Wild Berries ще донесат зимата по-рано с полезни съвети за практикуването на екстремни зимни спортове. По разпръснати следи на прилепи в двора на Музейко децата ще открият Balkan Adventure – клуб, който ще ги превърне в истински приключенци. За плажовете, вълните и хората, които ги обичат, ще разкажат Surfriders, напомняйки на посетителите колко важно е опазването на плажовете и морския свят.

1784901

Катерене, оцеляване в дивата природа и живот на природоизпитател ще бъдат част от ателиетата, представящи най-интересното от света и опита на професионалисти в областта. С помощта на апаратура, филми и интересни истории, водещите на уъркшопите ще разкрият вълнуващия свят на екстремните спортове и различни пътешествия. Родители и деца ще научат как да се ориентират в мрака, как да забелязват най-интересните кътчета в дивата природа и защо обезопасяването е първата крачка към успешната практика.

1784902

Филмовата програма на Adventure Kids ще запознае малките зрители с историята на необикновената Сунакли от Непал /"Сунакли"/ и ще ги пренесе във вълнуващи пътешествия "С колела през Алпите" и "Водните пътища. Патагония". "Ролковият човек" и "Звуците на парапланеризма" ще надскочат човешките възможности с незабравими екстремни преживявания.

Билетите за богатата програма на фестивала важат след закупуване на билет за вход в Детски научен център Музейко. Достъпни са за продажба от днес на касите на Музейко и on-line на www.muzeiko.bg на преференциална цена от 3 лв. за ателие или за ежедневната блок филмова програма. В дните на фестивала билетите ще бъдат на цена от 4 лв. 1 билет важи за 1 ателие или 1 филмов блок. Ателиета са с капацитет 20 деца и ще се провеждат 4 пъти дневно на 8 и 9 октомври. Филмите също са с ограничен капацитет от 100 зрители (деца и родители). И ателиетата, и филмите ще са различни във всеки от дните с изключение на ателието по катерене.

 

Подробности за фестивала на страницата на Музейко във Facebook.

 

За контакти:

Александра Иванчева / 8PM PR Studio

Aleksandra@8pm.bg

 

+ 359 885 342 333 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване