България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

6 начина да запазите мотивация по време на тренировка

Прочитания: 238
30.06.2014 18:06 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Мотивацията по време на тренировка е едно от най-важните неща. Дори и да сте в добра форма при липса на мотивация няма да можете да направите тренировката качествено. Тя е нужна и да ви накара да станете в студен дъждовен ден и да тренирате вместо да стоите у вас и да гледате някой филм. Също така мотивацията е нужна за да успеете да спазите хранителния режим, който сте си поставили, а не да се изкушите и да хапнете една голяма, мазна баница. Ето няколко съвета, как да запазите мотивацията си по време на тренировка.

1. Забавлявайте се на тренировка. Поддържането на добро настроение по време на тренировка е много важно за да запазите мотивацията си. Направете я така, че да ви е приятна и забавна. Ако правите дълъг крос сменете обстановката, за да не ви доскучае.

2. Фокусирайте се върху позитивите. Когато сте достигнали до предела на възможностите си по време на тренировка, замислете се, защо сте започнали да тренирате и каква е целта ви. След това си представете, какво би станало, ако постигнете целите си. Това ще ви даде сили да завършите тежката тренировка.

3. Не тренирайте сами. Опитайте се да намерите тренировъчен партньор на вашето ниво с вашите цели, за да можете да си помагате взаимно.

4. Награждавайте се за постигнати успехи. След добра тренировка си дайте хубава почивка, излезте и се забавлявайте с приятели и роднини.

5. Записвайте си прогреса. Това е много важно за да продължите да тренирате, когато си мислите за отказване. Снимайте се всяка седмица и след време може да следите прогреса си, което ще повиши вашата мотивация.

6. Тренирайте с музика. Когато ви се наложи да тренирате сами е хубаво да пуснете някое любимо парче и да се отдадете на ритъма, който ви дава музиката.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване