България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Трудните ситуации в живота на известните, които са ги амбицирали да успеят

Прочитания: 157
14.03.2014 10:03 по статията работи: Sportuvai.bg

10 уникални истории, доказващи силата на човешката воля

Източник: Thinkstock/Guliver

Кой е най-важният компонент, за да водим щастлив живот? Отговаряме ви веднага - да вярваме в себе си. И не просто да си го казваме, за да мотивираме действията си, а истински да се придържаме към целта, независимо какво се изпречва на пътя ни.


Точно както в живота, в спорта нещата стоят по същия начин. За да бъдеш добър спортист, трябва да имаш мотивация, вдъхновение, желание и вяра в успеха си. Само тогава мечтите стават реалност.


Вярна е мисъл на Норман Августин, гласяща "Мотивацията почти винаги побеждава таланта". Вярно е обаче, че трудностите в живота винаги ще има, от нас зависи дали ще намерим сили, за да се справим с тях.


В следващите редове ще ви представим няколко ситуации от живота на известни личности, които не само са се справили с тях, а благодарение на вярата в себе си и успеха си, са покорили върхове!

 


Уолт Дисни – Уволнен през 1919г. от местния вестник "Канзас Сити Стар", поради "липса на въображение и добри идеи".



Дж.  К. Роулинг – Отхвърлена от една дузина издателства, сред които големите "Penguin"  и "HarperCollins", докато едно малко лондонско издателство не решава да даде шанс на първия ѝ роман за Хари Потър.



Опра Уинфри – Уволнена от позицията на репортер за вечерните новини на балтиморската WJZ-TV, тъй като била неспособна да отдели собствените си чувства от историите, които представя.



Джордж Оруел – Издател отхвърля култовата му новела "Фермата на животните" с думите: "Невъзможно е да се продава книга за животни в САЩ".



Джери Зайнфелд – Открил, че малката му роля в комедиен сериал е отпаднала, едва когато прочел сценария преди снимки и не открил репликите си.



Елвис Пресли – след едно изпълнение в Нашвил, музикален агент му казал, че е по-добре да се придържа към предната си професия – шофьор на камион.



Стив Джобс – уволнен от компанията, която сам създава. През 1997г. е помолен да се върне, за да спаси компанията. Днес "Епъл" е най-скъпата фирма в света.



Стивън Кинг – дебютният му роман "Кери" е отхвърлен 30 пъти. Една от причините била: "Не се интересуваме от научна фантастика, примесена с негативна утопия – не се продава."



Мерилин Монро – в началото на кариерата ѝ като модел и актриса била посъветвана да се преориентира към работа като секретарка.



Ейбрахам Линкълн – Понижен от капитан в редник по време на война, провалил се като бизнесмен и претърпял няколко провала като политически кандидат, преди да стане президент.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване