България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 съвета за по-духовен живот

Прочитания: 449
25.01.2013 10:01 по статията работи: Sportuvai.bg

Много от нас искат да живеят... по-духовно. Но не знаят как да започнат. Едни си мислят, че трябва да прекарват часове в медитация, други харчат пари (в което няма нищо духовно) за книги, които уж могат да ни отворят от третото до десетото око, включително и допълнителни духовни уши.

 

Ние се опитваме да стоим здраво стъпили на Земята. Ето нашите пет простички съвета, как да заживеете по-спокойно, уравновесено, безстресово. 

 

 

1. Прекарвайте време сами

 

5550a4c1-abcc-5a79-b9ef-21dd9bd2e154

 

Един от начини да се преборим с мъката и проблемите, е като напълним графика си с куп неща. За да нямаме време да мислим. Казваме си "по-добре така, отколкото да се отегча или да изпадна в дълбоки мисли". 

 

Но всъщност, да "се отегчим" не е лошо. Напротив, нужно е да се отпуснем, да сме сами със себе си и да се осмислим. Да анализираме проблемите, да се концентрираме върху себе си. 

 

Динамиката е повърхностно решение, което работи краткосрочно. И винаги идва момент, в който спираме. По-добре да сме готови за този момент, да се познаваме добре.

 

 

2. Създайте си "духовни навици"

 

4f4bb628-7758-d32f-b8ba-5c34123a05a2

 

Може да ви звучи смешно. Не искаме да стоите в една поза в продължение на час. Но искаме да правите нещо за себе си, вместо да мислите за бъдещето, за сметките... Спрете, дишайте, наблюдавайте. 

 

Четете книги, но не ужасяващи истории или претендиращи за духовност комерсиални бози. Опитайте са да намерите вдъхновяващи истории. Четенето на книги спомага на мозъка да мисли по-задълбочено, да анализира. Това ще ви помогне в духновното израстване.

 

 

3. Движете се

 

ff18e600-5c7c-155a-3a7d-2f306128254c

 

Йогата наистина променя живота. Мнозина я считат за загуба на време, особено ако имат претоварен работен график. Важно е да попаднете на правилния учител, разбира се, но йогата наистина ще ви преобрази.

 

При нас има голям списък от студиа и учители, които преподават йога, като може да използвате търсенето, за да ги намерите.

 

Ако с йогата обаче не ви провърви, това не е единственият начин. Опитайте с танци, с бойни изкуства, дори фитнес. Всяко движение, което ви доставя удоволствие, ще ви успокои и ще ви свърже по-силно физическото и духовното у вас.

 

 

4. Приятелите

 

7ffdc76b-068a-fef6-6e4c-276315bea57b

 

Можеш да познаеш човек по приятелите му. Не винаги те ще ви разберат, щом решите да направите радикална промяна, но винаги може да намерите нов кръг от хора. Това не означава да си зарежете старите приятели, в никакъв случай. Просто намерете нови. Нито един човек няма да успее да ви даде абсолютно всичко, от което имате нужда. Затова не се страхувайте да търсите нови.

 

 

5. Излезте от зоната на комфорта

 

38534480-aea6-cf79-6f2f-b0847876c41f

 

Неотдавна писахме за една откачена йога, която по-скоро ще ви скъса нервите или ще ви вкара в лудница. Но всъщност, в тези упражнения има нещо фундаментално. За да направите промяна в себе си, трябва да излезете от личната си зона на комфорт. Да излезете от коловоза на сигурността.

 

Искате да пътувате, да летите с парапланер, да се спускате по планински пътеки с байк... И това никога не сте били вие? Просто сега е дошъл моментът. Опитайте, не се страхувайте. Може с малки стъпки, но опитайте. 

 

Дайте шанс на всяко едно ваше "аз" да бъде щастливо. 

 

 

Дано тези пет съвсем обикновени съвета да са ви полезни. И не забравяйте, че всичко зависи от вас. Нито един сайт, нито една статия, нито един ред няма да ви прероди. Той може само да ви насочи.

 

За още насоки, как да живеете по-пълноценно, може да ни следите и във Facebook, макар че времето там е силно непрепоръчително.

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване