България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 ползи от спортуването

Прочитания: 409
23.06.2015 15:06 по статията работи: Sportuvai.bg

Няколко причини и вие да заобичате спорта

Източник: Thinkstock/Guliver

Напълно ще ви разберем, ако си признаете, че тренировките не са ви най-любимото занимание. Особено, ако не сте редовен и активен спортист, упражненията тогава ще ви бъдат по трудни.

 

За да се чувствате физически активни и удовлетворени не е необходимо да се вманиачавате и да не излизате от фитнес залата.

 

Последните изследвания демонстрират, че повечето положителни тренировъчни ефекти могат да възникнат при скромните 140 минути спорт седмично. Е, погледнато накуп изглежда много, но замислете се - това са само по 20 минути движение на ден, срещу които получавате не само едно по-стегнато и добре изглеждащо тяло, но и:

 

Положителни промени в ДНК

По-миналата година шведски учени откриха, че броени минути физическа активност променят генетичния материал в мускулните клетки. Да, гените се унаследяват, но тренировките имат силата да променят начина, по който тези гени се държат в тялото или както се казва в генетиката - да ги експресира. В случая важното е, че резултатът от тази експресия допълнително може да повлияе силата и метаболизма.

 

 

Разберете и останалите от петте основни ползи от движението при колежките от jenite.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Be Shape Studio  5 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване