България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 неща, които трябва да знаете за целулита

Прочитания: 151
27.08.2013 17:08 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

В случай, че неравностите по бедрата и задните части ви карат да се чувствате зле, поне се успокоявайте с мисълта, че 90% от представителките на женския пол имат целулит някъде по тялото си. Ако знанието е сила, то следващите редове ще ви бъдат от полза в борбата с портокаловата кожа. Защото информацията е най-силното оръжие. И нека силата бъде с вас!

 



1. Целулитът е по-видим при нежния пол поради стурктурните различия при натрупването на мазнини.

 



2. Гените също играят роля. Ако майка ви има целулит и сте склонни да наддавате на тегло в някои области, може да сте по-предразположени към образуването на портокалова кожа. 

 

 

3. Начинът ви на живот може да повлияе на начина, по който изглежда кожата ви. Пушенето, лошата диета, приемът на твърде много мазнини, йо-йо диета, липсата на вода, липсата на сън - все фактори, предизвикват лоша обмяна и жигосват тялото ни.

 

 

4. Нека не бъдем все така негативни и да ви зарадваме, че има начин да се отървем от целулита. Труден, но го има. Комбинация от масаж + лазерна процедура гарантира положителен ефект. Имайте предвид, че тези процедури са скъпи. Антицелулитните гелове в повечето случаи са неефективни, тъй като не могат да проникнат до същността на проблема.



5. Упражненията и активният начин на живот винаги са препоръчително и ефективно средство за справяне с целулита. Изберете упражнения, наблягащи на проблемните ви зони.

 

 

 

 

Още от нас ще намерите във Фейсбук страницата ни.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване