България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да се стегнете след отслабване

Прочитания: 146
02.07.2013 11:07 по статията работи: Александра Цанкова

Източник: Thinkstock/Guliver

Красивите летни дрехи и изрязаните бански изискват хармонична и стройна фигура. Всичко това изисква усилени тренировки и постоянствто. В случай, че килограмите, от които искате да се отървете са повече, а времето, с което разполагате е малко, изниква още един проблем. Отпуснатата кожа. Как да се справите със ситуацията и да излезете от нея стегнати, вижте какво ще ви посъветват Jenite.bg.

 

 

 

Да, имаме предвид отпускането на кожата, което ви е почти 100% гарантирано при отслабване, особено ако не сте сред страстните любители на спортните занимания. Все пак битката не е безвъзвратно загубена.

 

 

Последвайте тези съвети и много бързо ще откриете, че все пак има начин да поддържате външната си обвивка стегната и във форма.

 

 

1. Поддържайте водния си баланс като пиете възможно най-много течности ежедневно. Водата прави кожата по-еластична, което от своя страна намалява драстично риска от отпускане и поява на стрии.

 

 

2. Ексфолирайте кожата си под душа, най-добре с кафе или пък кафява захар. Така ще подобрите кръвообращението в засегнатите зони и ще върнете еластичността на кожата си.

 

 

3. Тонизирайте тялото си чрез контрастни душове. Иначе казано редувайте топла и студена вода, докато сте в банята.


963777

 

 

 

5. Вместо обичайния си лосион за тяло, използвайте такъв със стягащ ефект. Оглеждайте се за колаген, витамини и подхранващи масла в списъка със съставките му.

 

 

4. Един-два пъти в месеца се поглезете с масаж на цялото тяло при специалист. Така едновременно ще подобрите кръвообращението си, ще освежите кожата си, а и настроението ви ще се повиши чувствително.

 

 

6. Не се отказвайте от спорта завинаги, само защото фитнесът не ви е по вкуса. Вместо това открийте приятна за вас физическа активност, като например танци, зумба или пък плуване.

 

 

7. Наблягайте на свежите плодове и зеленчуци в дневното си меню.



963782
 

 

 

 

Още от Jenite.bg:

 

Удивителни снимки, заснети в точния момент

 

 

4 лечебни свойства на морето

 

 

 

За още интересни материали посетете нашата Фейсбук страница.


Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване