България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 дейности, които не подозирате, че са леки тренировки

Прочитания: 273
08.09.2014 10:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Всеки иска да се радва на добро здраве и бодър дух. Е за жалост това няма да се постигне с излежаване на дивана пред телевизора. Ако искате да бъдете енергични и тонизирани, трябва да полагате грижи за тялото си.

 

Дори и да ви е трудно да отделяте време за тренировка всеки ден, поне не се лишавайте от следните дейности. Не казваме, че може да заместите усилените тренировки с изброения долу списък, но може да ги допълните. Важно е да тонизирате мускулите си през цялата седмица, а не само в моментите, прекарани във фитнеса. 

1382380

 

1. Изчистете къщата 


Всеки път, когато чистите къщата си изразходвате голямо количество калории и натоварвате различни мускулни групи. Не се ограничавайте  само в почистването на прахта, пускането на прахосмукачката и бърсането на пода. Разместете мебелите си и пренаредете вещите из къщата. Ако съчетаете всичко това с бърза и енергична музика ще постигнете добри резултати. В крайна сметка, домът ви ще е чист и светъл и тялото ви ще се чувства добре. 

 

 

2. Играйте с децата


Независимо от естеството на игрите, вие ще се подложите на усилена тренировка. Както знаете децата са изключително енергични. За да успеете да настигнете темпото им, трябва да дадете всичко от себе си. В крайна сметка освен усилени  упражнения сте направили и децата си щастливи. 

1382374

 

3. Изкъпете кучето 


Къпането на куче си е истинско предизвикателство. Да успете да го задържите достатъчно дълго време в банята и успешно да премахнете всичката мръсотия е изключително трудно. Трябва да впрегнете мускулите си на максимум, за да успеете да изпълните задачата. Същото важи и ако имате котка. Но тук освен сила, развивате и гъвкавост. 

 

 

4. Пазарувайте


Обиколката из различни магазини и носенето на пълни чанти с покупки си е една лека тренировка. Независимо дали сте мъж или жена, може да съчетаете полезното с приятното. 

1382376

 

5. Разходете се из природата


Това е най-прекрасния начин за тренировка. Освен, че се наслаждавате на невероятна гледка, свеж въздух, тишина и спокойствие успявате да натоварите мускулите си. Най-добрия вариант е маршрут, включващ разходка в планината. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: healthmeup.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване