България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

20-те най-красиви прехода в света (част 2)

Прочитания: 154
22.05.2013 16:05 по статията работи: Александра Цанкова

За да не ви караме да чакате много, още днес ще ви разкажем за втория преход, който силно препоръчваме да осъществите. И така, потегляйте по пътя на фантазията и събудете красивите гледки в съзнанието си, сега!

 

Преход 2: Израелски пешеходен преход



Най-подходящ за:  любители на дългите преходи, както и за тези, интересуващи се от древна и съвременна история



Дължина: 930 – 970км

 

Израелският национален преход датира от 1995г. и прекосява цялата държава. По пътя можете да се насладите както на пустинни библейски пейзажи, така и на гледки от модерния живот в Израел (можете да спрете в Тел Авив и Йерусалим). Този преход ще ви разкрие и истинската красота на Близкия Изток, която често игнорираме. На юг пътят започва от курорта Ейлат на Червено море и минава през пустинята Негев. Там все още могат да се срещнат пътуващи бедуини, диви Нубийски козирози и невероятно красиви диви цветя през пролетта.

 

По-нататък преходът минава покрай Галилейско море (най-ниско разположеното сладководно езеро в света – 209м под морското равнище), свещената река Йордан и продължава по плажовете на Средиземно море на север от Тел Авив. Още по-нататък следва изкачването на 2 свещени планини, както за евреите, така и за християните – Тавор и Кармел. За разлика от конфликтите и напрежението, които свързваме с Израел от новините, този Израел, който ще видим на прехода през страната е съвършено различен. Хората по пътя са отзивчиви, мили и без проблем биха те поканили да пренощуваш в дома им. Независимо от религията и цвета на кожата, тук цари мир и доброжелателност.

 

 

Най-подходящо време за прехода: ранната пролет (от февруари до май), избягвайте летните горещини.

 


Пряк път: Израелският преход е разделен на 12 части. Така че ако не нямате време или необходимата подготовка да го минете целия, можете да си изберете само някоя от частите му.

 

 

За още новини - тук.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване