България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

20-те най-красиви прехода в света (част 1)

Прочитания: 280
22.05.2013 10:05 по статията работи: Александра Цанкова

Нека събудим приключенската ви същност! Днес си поставяме за цел да ви разкажем за най-красивите места в света, които със сигурност си заслужава да посетите. Вадете лист и започвайте да съставяте списъка, включващ най-божествените кътчета, на които трябва да се полюбувате отблизо.

 

 

Преход  1: Обиколка на връх Кайлаш, Тибет

 

Най-подходящ за: почитатели на източните философии и търсещите просветление

 

Дължина: 53км

 

Връх Кайлаш е смятан за свещен от 5 религии. Според хиндуистите извисяващият се на 6714м връх образува идеална пирамида и е мястото, където бог Шива медитира. Един от легендарните планинари на нашето време Райнхолд Меснер бил удостоен с разрешение да изкачи Кайлаш, но отказал, за да запази девствеността на този връх, който никога не е бил покоряван от човешки крак. Когато испански тим от алпинисти решава да се качи на Кайлаш през 2001г., Меснер ги съветва да променят плановете си и да изберат някой по-труден маршрут.

 

И така до ден днешен никой не се е качвал на свещения Кайлаш. Обиколката около него обаче е доста популярен преход, както и важен ритуал за много вярващи, които я наричат кора. Казват, че обиколката на Кайлаш те пречиства от всички грехове. Но дори и да не сте религиозни, приключението си струва. Преходът включва първокласен планински терен, невероятни Хималайски гледки, водопади, пещери, както и най-високата точка на прехода превала Долма-Ла (5630м), където кислородът е в доста ограничени количества.

 

Най-подходящо време за прехода: между април и септември.

 

Предизвикателство: Когато завършите своята кора, можете да се потопите в близкото езеро Манасаровар, разположено на височина от 4590м. Така хем ще се измиете от греховете си, хем ще се можете да се похвалите, че сте се плицикали в едно от най-високите сладководни езера в света!

 

 


За още новини - тук.

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване