България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

15 съвета за правилно хранене (I част)

Прочитания: 176
01.09.2014 09:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Сигурно сте се наслушали на съветите за правилно хранене от сорта на това да заместите захарта с плодове, да намалите мазнините, а да увеличите зеленчуците, да премахнете готовата храна и да започнете сами да си я приготвяте. Те са правилни но сега ще ви запозная с няколко други съвета за правилно хранене. Те са свързани с правилната употреба на някои от храните. Тези съвети са дадени от Джоф ЛаПума, който е един от водещите диетолози в САЩ.

Яжте динята на стайна температура. Това ще увеличи с 40 процента усвояването на полезния за сърцето ликопен и с 13% бета каротина, който подпомага зрението.

Оставете пастата и картофите да изстинат. По този начин нишестето ще се кристализира и ще се абсорбира по-бавно. Поради тази причина вие ще изгорите повече мазнина, защото нишестето, което се съдържа в картофите и пастата подпомага изгарянето на мазнините.

Яжте бадеми преди мазни ястия. Колкото и да се опитвате да намалите мазните ястия, това е трудно постижимо. Ще ви се наложи, когато отидете на гости или на барбекю с приятели, да се храните с мазнини. Ако изядете 1 купа с бадеми 20 минути преди храненето, вие ще придобиете антиоксиданти, които ще блокират наситените мазнини да се абсорбират от организма.

Сложете замразения грах, броколи и карфиол в голям съд преди готвене. Това ще намали загубата на фолиева киселина. Когато се разтапят, тези зеленчуци губят 55% от фолиевата си киселина.

Готвените домати ви дават повече ликопен от суровите. Когато вие ядете доматен сос, приготвен домашно от вас, вие усвоявате със 71% повече ликопен и с 43% повече бета каротин. Важно е да обелите доматите, защото по този начин ще усвоите всички хранителни вещества.

Щипка канела в чая ще регулира кръвната ви захар. Това е така, защото канелата ще помогне на рецепторите ви за инсулин да се активират и по този начин регулирате кръвната си захар.

Добавете малко куркума към пипера ви. Пиперинът, който се съдържа в пипера, позволява на тялото ви да абсорбира по-добре веществата, които се съдържат в куркумата. Това ще ви помогне да изхвърлите токсините от тялото си.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: lifescript.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване