България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

1.5 милиона балона - истинско бедствие

Прочитания: 280
20.05.2014 15:05 по статията работи: Боян Кърпачев

Много хубаво не е на хубаво

Източник: boredpanda.com

През 1986 г., едно бедствие в Кливланд доказа веднъж и завинаги, че балоните от символ празника и забавлението могат да се превърнат в сюрреалистично и ужасяващо доказателство, че прекалено много хубави неща не са на добре.

Всичко тръгва от едновременно страхотната, но наред с това - изначално вещаещата бедствие, цел за поставяне на световен рекорд за най-многопуснати балони с хелий по едно и също време. Фотографът Том Шеридън (Thom Sheridan) заснема изображенията на това красиво, но в крайна сметка катастрофално събитие.

То е организирано от United Way като благотворително и е наречено Balloonfest '86. За целта са надути с хелий 1,5 милиона балона и са събрани под гигантска мрежа. В крайна сметка неочаквания хаос причинява повече щети от набраните средства.

Като за начало, прогнозата за буря по-късно през деня кара организаторите на събитието да започнат освобождаването на балоните преждевременно.


1284206


1284208


Дъждът, който завалява по-късно, мокри балоните и ги кара да паднат на земята преди да са се спукали. Това води след себе си бедствието.


1284204


В крайна сметка те покриват повърхността на езерото Ери и възпрепятства усилията на бреговата охрана при издирването на двама мъже, чиято лодка се преобърнала. Те се изгубили, а плаващите балони направили забелязването на главата на някой, който се бори да остане над водата, невъзможно. По-късно те били открити мъртви.


1284207


Балоните също така били причина за препъването на няколко супер скъпи състезателни коне. Собствениците им успешно осъдили компанията за обезщетение за нараняванията на животните.


1284205


И тъй като латексовите балони са биоразградими, те успешно се разградили след време. Но предизвикали голямо неудобство в целия регион, докато това се случи.


1284209

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване