България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

160 балона над океана

Прочитания: 253
09.04.2013 18:04 по статията работи: Александра Цанкова

Източник: http://news.discovery.com

Далеч, в Южна Африка, смелчага прелетя с балони над океана от остров Рoбен до Кейптаун. Така започва тази съвременна приказка, доказваща за пореден път силата и благородството на човешката природа.

 

Мат Силвър-Валанс, 37-годишен, се извиси с помощта на 160 балона, пълни с хелий, и кацна в океана на по-малко от 400 метра от южноафриканския бряг. Смелчагата измина разстоянието от впечатляващите 12 км, с което прикова погледите на цял свят.

 

d21a2745-c98a-e14f-cf0d-64015cebf246

 

"Не правете това у дома си", пошегува се Мат Силвър-Валанс, стъпвайки благополучно на брега. Зад този полет не стои просто авантюристичният, приключенски дух на южноафриканеца. Самият той казва: "Целта ми не е да се нося по въздуха на балони, а да мотивирам хората да помогнат с дарения за набиране на средства за детската болница "Нелсън Мандела".

 

Медицинското заведение ще бъде част от наследството на Мандела, проект на едноименната фондация, подпомагаща деца в нужда. Полетът с балони е един от хилядите опити да се напомни на човечеството огромната заслуга на 94-годишният борец срещу Апартейда.

 

Маршрутът на полета също не е случаен. Нелсън Мандела прекарва 18 от 27-те години в затвора в килиите на остров Робен. "Рискът, който поех, е в пъти по-малък в сравнение с този на Нелсън Мандела", заявява Мат Силвър-Валанс.

 

 

 

Още от нас и във Фейсбук.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване