България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

1/3 от населението на света е с наднормено тегло

Прочитания: 208
05.07.2014 18:07 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Guliver/Getty Images

Според последните изследвания около 30 процента от населението на планетата е с наднормено тегло. Това означава, че 2.1 милиарда души са застрашени от болестите, съпътстващи затлъстяването. Към хората с наднормено тегло спадат тези, с индекс на мазнините в тялото над 30%, се казва в изследването на Световния здравен институт.

Според това изследване мъжете са по-предразположени към затлъстяване. Другият по-притеснителен резултат на това изследване е, че децата с наднормено тегло са се увеличили с 50% за последните 30 години. Това явление е глобално и опасно, защото това означава, че тези деца като пораснат, ще са податливи към болести.

Хората с повечко тлъстинки са разространени най-вече в развитите райони - Европа, Северна Америка и Източна Азия. В Африка благодарение на бедността, затлъстяването е по-слабо. Въпреки това в последните години се наблюдава ръст на децата с наднормено тегло в Близкия изток и Северна Африка.

Според скорошно проучване 1/3 от децата в България също спадат към тези с наднормено тегло. Това е резултат от отдръпването на децата от спорта поради лошите условия и нездравословната храна.

Прочетете за диетите, които не трябва да правите ТУК.

Прочетете за 8-те храни, които не трябва да ядете ТУК.

Източник: TIME.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване