България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Плоско коремче за 10 минути

Прочитания: 263
20.09.2014 14:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Ето няколко лесни упражнения, които ви гарантират стегнати коремни мускули. Независимо дали искате да стегнете корема си или просто да поддъжате постигнатото, тази кратка тренировка ще ви помогне. Само за 10 минути на ден ще се сдобиете с невероятни коремни плочки. 

 

1. Коремни преси с вдигнати крака

1391580

Застанете в легнало положение. Ръцете са опънати над главата. С вдишване издигнете ръцете и краката нагоре. Опитайте се да докоснете с ръце краката си. С издишване отпуснете ръцете и левия крак към пода. Оставете десния във въздуха. С вдишване изправете ръцете и краката нагоре. Повторете с другия крак. Направете по 20 повторения на всяка страна. 

 

2. Изпънати крака

1391579

Легнете на постелката. Във всяка ръка дръжте по една тежест. Свийте краката на 90 градуса, като колената трябва да бъдат над таза. С издишване спуснете левия крак към земята, без той да докосва повърхността. С вдишване го издигнете обратно и после повторете с другия крак. Не отлепяйте ръцете или главата от пода. Направете 10 повторения с всеки крак. 

 

3. Баланс със свити колене

1391578

Седнете на постелката. Свийте краката, така че да се получи 90-градусов ъгъл. В ръцете си дръжте тежести. Свийте леко лактите и поставете тежестите възможно най-близо до рамената. Леко отпуснете торса назад и издигнете ръцете над главата. Вдигнете краката на няколко сантиметра от пода и бройте до 3. След това се върнете в изходна позиция. Направете 15 повторения. 

 

4. Клекове с усукване

1391577

Изправете се и допрете ходилата едно до друго. С издишване свийте левия крак назад, като образувате 90-градусов ъгъл. С лявата ръка докоснете пръстите на десния крак. Поддържайте гръбнака изправен. Изправете се в изходна позиция и повторете с другия крак. Направете 15 повторения на всяка страна. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: fitnessmagazine.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване