България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

6 мита за 6-те плочки

Прочитания: 415
12.09.2014 17:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Сигурно сте чували какви ли не твърдения за плочките, някои от тях са верни, други не. Също така сигурно знаете, че 6-те плочки са плода на дългите тренировки и диети, на които сте подложени. Ето няколко мита за 6-те плочки, на които да не вярвате.



1. Някои хора са родени с 6 плочки. Сигурно сте чували някой да казва "този не тренира много, а има плочки, той просто така си е роден". Естествено не става въпрос, че от самото раждане има плочки, а че генът му предразполага това. Няма такива хора, може да правят преса с по-малко усилия, но никой не може да има преса без да тренира.



2. Тренировките могат да компенсират липсата на диета. Този мит също не е верен. Няма как да изкарате коремна преса докато се храните с вредна храна, богата на мазнини и захар. Колкото и да тренирате, ако нямате диета, няма да имате перфектните плочки.

 


3. Упражненията за коремна преса са единственото нещо, което ви е необходимо. Не е така, само с упражнения за корем няма да постигнете перфектната преса. Трябва и да бягате и да правите различни упражнения от коремните преси. По този начин ще разнообразите натоварването върху мускулите.



4. Коремните преси с кръстосани ръце са най-добрите. При повечето упражнения няма значение дали ръцете ще са кръстосани на гърдите, дали ще са покрай тялото или зад главата.



5. Трябва да правите упражненията бързо. Не всички упражнения трябва да се правят бързо, напротив, повечето упражнения за корем трябва да се правят възможно най-бавно. По този начин се увеличава натоварването.



6. Нужна ви е специална екипировка. Става въпрос за фитнес уреди. Не е задължително да правите коремна преса с уреди. Има достатъчно добри упражнения, които ще ви помогнат да я направите без да са ви необходими уредите.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: www.mensjournal.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване