България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Вдигане на тежести за здраво сърце?

Прочитания: 424
22.09.2014 13:09 по статията работи: sportuvai.bg

Всички знаете, че кардиото помага на сърцето ви да работи по-добре. Но сега учените от университета в Кардиф са открили, че и вдигането на тежести е полезно за сърцето. Това изследване показва, че няма значение от какво естество е вашата тренировка, а е важно да я има.

По време на изследването, доброволците са разделени на 2 групи. Първата група е тренирала с тежести в продължение на 30 минути. Направили са 5 упражнения, по 4 серии, по 10-12 повторения в серия. Другата група е карала колело в продължение на 30 минути. След тренировките учените са сравнили дейността на сърцето и са открили, че при двете тренировки, то е работили по почти един и същи начин. И при двете тренировки е имало силен поток на кръвта към мускулите и по този начин се е намалил стреса и холестерола в кръвта. Също така са премахнати микро запушванията в кръвоносните съдове.

Това изследване показва, че силовите тренировки са еднакво полезни за сърцето, както и кардиото. Това ще е добра новина за хората, които обичат да тренират във фитнесите.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg 

Източник: mensfitness.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване