България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да бъдем щастливи

Прочитания: 231
23.07.2014 13:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Всички сме имали сутрини, в които ставаме с дупето нагоре и целият ден е объркан. Но ако се събудите, изпълнени с положителни чувства, мисли и енергия, всичко си попада на мястото. 

 

Ето как може да преобърнете изморения вид и раздразнението рано сутрин в широка усмивка и блестящ външен вид. 

 

1. Йога или друго упражнение

Физическото раздвижване ви дава страхотен старт, защото ви събужда и дава тласък през целия ден. Една 15-минутна тренировка, от всякакво естество може да подобри значително деня ви. Затова изберете най-подходящото за вас - това, което ви носи истинско удоволствие и започвайте. 

1342672

2. Медитация

След като сме се погрижили за физическата си страна, време е да направим същото и за духовната. Дори и ако не сте фен на медитацията, просто пробвайте да изпразните главата си от мисли и да седите в покой поне 15 минути. Така ще се научите да се балансирате и независимо от настроението, с което сте станали всичко ще се промени. 

 

3. Благодарност

Това е едно емоционално упражнение. Нищо не ни прави по-щастливи от искрената благодарност. Благодарете, че сте тук, че имате такова прекрасно тяло, че сте здрави, че имате покрив над главата си, благодарете за семейството и любимия си. Изпълнете се с искрена благодарност, за да изчистите емоциите си. Ако ви е трудно да го правите или ви се струва смешно, помислете си за миг за всички онези хора, които нямат даже и чиста питейна вода, да не говорим за храна, дрехи или пък къща. Трябва да сме благодарни за всичко, което имаме, защото даже и не подозираме какви късметлии сме. 

1342674

4. Визуализация или позитивни утвърждения

Това е част от постигане и настройване на вашите желания. Ако ще ходите на работа и ви предстои важна среща или просто желаете да имате успешен ден - застанете пред огледалото, усмихнете се широко и си кажете "Аз имам прекрасна работа и съм най-добрият/добрата в...". Ако изпитвате смущения да го правите, просто си повтаряйте фразата на път за работа. Тъкмо няма да се ядосвате за трафика. Трябва да успявате да се надъхвате и мотивирате не само докато правите упражнения, а през цялото време. Животът е една нестихваща тренировка! 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: mindbodygreen.com/
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване