България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да постигнем перфектната сутрин

Прочитания: 173
11.07.2014 10:07 по статията работи: Деси Иванова

3 прости съвета, които ще ви отърват завинаги от лошото настроение сутрин.

Източник: Thinkstock/Guliver

Толкова много неща могат да развалят перфектната сутрин, като пътуване в задръстване, насред пътя ви застига пороен дъжд и т.н. Някои неща са просто извън вашите ръце, но има малки сутрешни навици, които обуславят деня ви. Вижте какво трябва да избягвате за перфектната сутрин. 

 

1. Пиете кафе твърде рано 
1331589 

Има ли наистина лошо време за кафе? Да! Енергийните нива се покачват естествено, веднага след събуждането ви. Затова пиенето на кафе може да предизвика допълнителен енергиен скок, който ви прави нервни, казва д-р Стивън Милър от университета по здравни науки в Мериленд. "Ще извлечете най-много полза от кафето, ако го изпиете около час след събуждане. Това е момента, когато енергийните нива започват на намаляват, така че кафето ще ви държи будни в следобедните часове." 

 

2. Закуската ви е прекалено малка
1331587 

Шепа ягоди, смесени с кофичка гръцко мляко може да звучи като перфектната здравословна закуска, но точно тя ще предизвика зверски глад след няколко часа. "Не само, че не е достатъчна, а и липсват някои хранителни вещества, които са от ключово значение за да се чувствате сити до следващото ядене", казва експерта по хранене д-р Мишел Девънпорт. 

За да може да сте изпълнени със сила и енергия, сутрин се нуждаете от закуска, съдържаща поне 450 калории. 

 

3. Първото нещо, което правите е да си проверите електронната поща 
1331590 

Това е един неприятен навик, който е по-добре да прекъснете веднага. Проверката на вашия имейл рано сутрин може да създаде високи нива на стрес през целия ден, казва д-р Мелиса Маккрей. Вместо да се притеснявате за работата, фокусирайте се върху дейност, която ви успокоява - упражнения, чаша чай, лек разговор със съквартиранта или нещо друго. Това действително ще ви помогне да увеличите производителността си и да получите творческо вдъхновение. Тези дейности ще помогнат много повече на работата ви, отколкото проверката на електронната поща рано сутрин. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:www.facebook.com/sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване