България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как се изгарят калории

Прочитания: 163
25.07.2014 09:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Искате да промените живота си? Искате да се почувствате здрави, да отслабнете или да натрупате мускулна маса? Има много причини хората да тренират. Най-често обаче е, за да изгорят натрупаните калории. 

1343706

Малко хора ходят във фитнеса, за да станат професионалисти, малко по-голяма част са тези, които тренират за удоволствие...най-големият процент на трениращи хора е тези, които искат да отслабнат и да изгорят натрупаните калории. 

Последният вариант е най-лошият, понеже хората не отиват във фитнеса с усмивка на уста, отиват за да поправят миналото си. Изгарянето на калории не свършва в залата, продължава навсякъде от закуската рано сутрин, обедните изкушения и вкусната вечеря, до малките мисли като "Е само един бонбон" или "Ами този сандвич е много вкусен". И въпреки всички усилия нищо не се случва. Ето защо става така:

 

1. Не може да изгорите достатъчно калории

Няма как упражненията да компенсират лошата диета. Това е просто невъзможно. Ако не можете да се преборите с тези мисли, които постоянно се появяват в главата ви и се поддавате на изкушенията, колкото и усърдно да тренирате няма да имате видими резултати. Тялото ви се нуждае от гориво, не го забравяйте. Просто избирайте от хубавото. 

1343707

2. Калориите не са само калории

Телата ни се справят много по-добре с обработката на храни, срещани е природата, отколкото с тези, произведени във фабрика. Ето защо авокадото, бананите и кокоса са в пъти по-добра храна от чипса и колата, дори и ако броят на калориите е същият. Не става въпрос за калориите, а за това как тялото се справя с усвояването им.

 

3. Игнориране на усещанията

Тук става въпрос за връзката ум-тяло. Ако по време на тренировката си игнорирате как се чувствате, няма да стигнете до никъде. Тялото ви обича да говори с вас. И да не забравяме колко е умно. Ако правите неща, неподходящи за вас, не пренебрегвайте сигналите, просто защото човекът до вас прави същите упражнения или така сте гледали някъде в интернет. Важното е да се вслушвате в собствения си глас. 

 

Нуждаете се само от балансирана диета и то не насилствена. Малко по малко приучете тялото си с новият режим на хранене, изключете бързите храни една по една. Не шашкайте тялото си. Трябва да умеете да правите плавни преходи както в режима на хранене, така и в упражненията. Не се насилвайте да правите невъзможното още на първият ден. Бъдете търпеливи и мотивирани. Това е начина!

 


Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: mindbodygreen.com/
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване