България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Здравословното тегло - влизате ли в нормата?

Прочитания: 178
16.08.2014 11:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Getty Images

Много хора попадат в капана на така наречените "здравословни килограми". Но много често никой не разглежда обстойно физиката, а просто се лъже по цифрите. По-високите и по-мускулестите хора тежат повече. Има огромна разлика между един килограм мускулна маса и един килограм мазнина. Много е важно да се обърне внимание на тези фактори.

 

Фитнес инструкторът Кристен Палмър казва, че може да бъдете много "здрав" или дори с тегло под нормата, но в действителност да имате висок процент на мазнини в тялото. Това зависи от начина ви на живот. Ако по цял ден седите зад компютъра и предпочитате колата пред ходенето пеша, то не се изненадвайте, ако ви кажат, че имате голям процент мазнини. 

1360812

Обръщайте внимание на всички тези фактори, преди да решавате, че трябва да преминете на диета или, че не се нуждаете от упражнения. 

 

Има множество уреди, които могат да измерят вашата маса, вътрешни и външни мазнини. Те разбира се са скъпи, но има и начини да направите това в къщи. Най-добрият начин да проследите теглото си в домашни условия е, чрез шивашкия метър. Използвайте го, за да измерите гърдите,  бедрата, талията и ръцете си. Проследявайте как се изменят мерките по време на тренировките. Това е най-сигурния начин да следите дали сте в "нормата". 

Най-сигурният признак, че сте в нормата е да имате здраво и стегнато тяло, в което се чувствате удобно. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: life.gaiam.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване