България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да свалите 10 килограма само с ходене

Прочитания: 1209
22.08.2014 18:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Ходенето е чудесна тренировка. Ако го правите ефективно ще успеете да свалите 10 килограма без да се натоварвате с изтощителни тренировки или строги диети. Хубавото при този метод е, че тялото не се стресира. Когато хората отслабват рязко, в организма настава паника. Това повлиява на психиката и здравето ви. 

1367358

 

 

 

За да отслабнете с 10 килограма, само с ходене, ще са ви нужни поне 4-5 месеца. За да може да сваляте по половин килограм на седмица, трябва да изгаряте около 500 калории. За да го направите трябва да ходите пеш поне 1 час или минимум 5 километра. Може и да ви звучи страшно, но всъщност е много лесно. Просто заменете ходенето на работа с кола или градски транспорт с ходене пеша до там. Ако си сложите педомер ще забележите, че на ден навъртявате поне 7-8 километра. 

 

Преди да се заемете с тази програма, първо започнете да ходите пеш до работа 3 пъти в седмицата. След това започнете и да се прибирате пеша. После включете ходенето пеш във всекидневните си занимания. Вашите разходки трябва да бъдат с продължителност около 60 минути. Ако работа ви е твърде далеко ходете на разходки до близкия парк всеки ден. Може да съчетаете това, с любимия, децата или домашния любимец. Ако предпочитате да го правите сами, просто запишете хубава музика на телефона си и си вземете слушалките. 

 

Ако желаете да заздравите мускулите си, може да пробвате като сложите тежести на краката си или дръжте такива в ръце. Ходенето пеш е много добра подготовка за тренировка, може спокойно да го използвате и като разгрявка преди фитнеса. Вървенето пеш действа много тонизиращо на цялото тяло. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: fitday.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване