България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да поддържате постигнатото тегло

Прочитания: 243
16.08.2014 15:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: inm.com

Понякога най-трудната част от загубата не тегло е поддържането на килограмите, след като сте достигнали целта си. Формирането на здравословни навици е ключът към перфектната фигура. Следвайте изброените стъпки, за да сте сигурни, че няма да се върнете към предишните си килограми.

 

1. Продължавайте да се движите

"Чувстваш се добре, когато изглеждаш добре", казва фитнес експертът Крис Фрайтаг. А и хората се пристрастяват към това да се чувстват добре. Главен виновник тук е ендорфинът. 

 

2. Радвайте се на здравословно хранене

вместо да се концентрирате върху нездравословна храна, като награда, елиминирайте я от диетата си. Не трябва сега да се стремите да си наваксате със всички вредни навици, които сте ограничили по време на процеса, препоръчва д-р Джеймс Русе. 

1360861

3. Намалете стреса

Стресът има значително влияние върху натрупването на килограми. Вижте подробности тук. Без значение, колко сте заети не забравяйте да отделяте време за себе си и да правите това, което ви харесва. Йогата, медитацията и дихателните техники също са ефективни начини да се справяте със стреса. 

 

4. Осигурявайте си достатъчно сън

Ако пропускате важни часове сън, вие отново повишавате количеството на кортизола и забавяте метаболизма си. Препоръчително е да спите поне 8 часа всяка вечер и да се възползвате от най-доброто време за сън. Между 22:00 часа и 02:00 часа човек приема най-много ползи от съня. 

 

5. Мислете позитивно

Позитивното отношение към живота повишава цялостното ви здраве, казва д-р Русе. Проучванията показват, че поддържането на благодарност ви помага да отслабвате. Чувството за хармония, поддържа баланс и на хормонална основа. 

 

Бъдете търпеливи със себе си, не забравяйте, че формирането на нови навици отнема време. Съсредоточете се върху това, което вече сте постигнали и просто го поддържайте.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: life.gaiam.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване