България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Тайната на отслабването

Прочитания: 135
27.08.2014 11:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: blog.boostbuddy.com

Почти всеки, който е отслабнал в крайна сметка е качил отново тези "загубени" килограми. През първите месеци на всяка диета тялото ви губи едновременно мазнини и мускули. След това, когато се преминете на нормален режим на хранене организмът ви трупа мазнини. Първо понеже е по-лесно да се натрупат мазнини, отколкото мускули и второ - тялото ви си прави запаси. 

 

"Това е малката тайна на отслабването", казва д-р Елингтън Дардън. Не е тайна, че мускулите са метаболитно по-активни от мазнините. Ако имате стегнато тяло, то ще изгаря калории, дори и в покой. Дардън открива лесен и ефективен начин за отслабване, при което мускулната маса се запазва. Той открил, че упражнение с тежести с точно път и половина повторение се отразява много добре на мускулатурата. Колкото по-бавно се прави даденото повторение, толкова по-добре.  За първото упражнение са ви нужни само тежести.

1371156

Застанете в изправено положение с тежстите в ръце. Отпуснете се за миг и вдигнете тежестите към рамената си. След това с много бавен ход започнете да спускате тежестите обратно към бедрата. Трябва да ви отнеме 20-30 секунди. Веднъж докоснали бедрата, без почивка, вдигнете отново бавно нагоре тежестите. След като докоснат рамената връщате бавно ръцете към бедрата. Това е една серия. Тренировка, продължаваща 20-30 минути ще се отрази като едночасова такава на тялото ви. 

Когато изпълнявате упражнение по този начин натоварвате мускулите си с 40 до 50% повече. Това стимулира хормоните, отговорни за растежа на мускулите и клетките със съдържание на мазнини се окисляват по-бързо. Тази система на тренировки гарантира укрепване на тялото и бързи резултати. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване