България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Фитнес другарче - как да си намерим приятели в залата

Прочитания: 299
02.09.2014 14:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Хората, които тренират сериозно прекарват поне по час и половина във фитнеса. Много по-лесно и приятно е когато тренирате с другарче. Не е нужно да притискате вашите приятели да посещават фитнес. Просто се сприятелете с някой от хората, които ежедневно виждате в залата. Ето няколко лесни стъпки, които ще ви подпомогнат в това начинание:

 

 

1. Започнете разговор преди да започне тренировката/ класа


Питайте нещо като "Използвали ли сте този уред преди?". Независимо от отговора продължете разговора. Вече сте разчупили леда и от вас зависи как ще действате нататък. Избягвайте въпроси, на които се отговаря с "да" и "не". Те няма да продължат разговора, а вие ще изглеждате прекалено настоятелни. По време на тренировката повечето хора слушат музика или просто се съсредоточават върху мислите си. Не е подходящо да завързвате разговор тогава или да го продължавате, освен ако другата страна не желае. 

 

 

2. Съпричастност 


Независимо дали става дума за голяма усмивка по време на йога, приятелски смях при объркване на стъпките при Зумба или просто контакт с очите, този метод е чудесен начин за незабавна връзка. Възползвайте се от факта, че по време на упражнения се отделя ендорфин и хората са много по-приятелски настроени.

1377085

3. Съвещание след тренировка


Опитайте нещо като "Определено имах нужда от това!" плюс няколко думи за живота ви извън фитнеса. Така предразполагате човека насреща също да разкрие част от себе си. Когато споделяте лична информация бързо ставате близки със събеседника си. 

 

 

4. Изграждане на приятелство


Не прибързвайте и не притискайте хората. Едва след като усетите приятелството, което се заражда е добре да излезете някъде, извън салона. По този начин връзката ви ще укрепне. Нищо друго не сближава хората така, като излизане извън познатата среда. 

 

 

5. Последващи действия


Не бъдете досадни след като вече сте се сприятелили. Поддържайте общуването, но не притискайте хората постоянно да бъдете заедно. Никой не харесва лепки. Просто бъдете себе си и оставете нещата да се случват с естествения им ритъм. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: wellnesstoday.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване