България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Закуски, богати на протеин

Прочитания: 196
04.09.2014 09:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: inm.com

Ново проучване показва, че консумацията на закуска, богата на протеин ще намали чувството на глад през останалата част на деня. Идеален източник на протеин за закуска представляват яйцата. Те съдържат витамин D и подобряват паметта. Освен, че се приготвят бързо, може да ги съчетаете с различни добавки и подправки. Ето няколко бързи рецепти:

 

 

1. Яйца със сирене и кашкавал


Яйцата се вписват много добре с млечните продукти. Трябва само да ги разбиете заедно и да ги изсипете в нагорещена мазнина. По този начин кашкавалът се разтопява равномерно и обгръща всички съставки. Ако желаете може да гарнирате с малко свежи зеленчуци. 

1378418

 

2. Бъркани яйца с чили


За целта са ви нужни 2 цели яйца и един белтък. Смесвате яйцата и белтъка в купа, като ги разбивате. Добавяте сол и слагате в леко нагорещен тиган. Готвят се на слаб огън. След като ги разбъркате поръсете с чили. Тази закуска съдържа 20 грама протеин и едва 6 грама въглехидрати. Рецептата става готова за 4 минути. 

 

 

3. Сандвич с яйце


Докато приготвяте сандвича си може да сложите едно яйце в нагорещен тиган с мазнина. За две-три минути яйцето на очи ще бъде готово за консумация. Тази закуска ви гарантира прекрасен старт на деня. Ако добавите и малко бекон ще се сдобиете с 21 грама протеин за няколко минути. 

 

 

4. Варено яйце със спанак


Спанака е богат на желязо и перфектно се допълва с вкуса на яйцето. Докато сте сложили яйцето да се вари задушете на пара за няколко минути една шепа нарязан спанак. Смесете ги заедно и ги намажете на филийка. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: news.health.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване