България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 съвета за здравословна закуска

Прочитания: 263
14.09.2014 09:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: AdMe.ru

Закуската е най-важното хранене през деня и за това трябва да внимаваме и да и обърнем внимание. Не трябва да подценяваме закуската, защото това може да провали целия ни ден. Вижте 5 съвета, които ще ви помогнат да започнете деня правилно.

1. Приемайте поне 8 грама фибри. Храните, които са богати на фибри засищат и облекчават работата на храносмилателната система. Ако приемете достатъчно фибри, вие ще сте сигурни, че няма да огладнеете преди да обядвате.

2. Яжте колкото се може по-рано. Опитайте се да хапнете веднага след като станете, а не по път за работа или училище. Закуската е нещото, което събужда метаболизма ви и ще се почувствате по-добре. Закуската не трябва да е по-късно от 1 час след като сте се събудили. Ако закъснеете със закуската, ще разрушите режима за целия си ден.

3. Яжте повече протеин и по-малко захар. Захарта не трябва да присъства в големи количества във вашата закуска. Това е така, защото тя е високо калорична и ще развали баланса на кръвната ви захар. А разрушеният баланс може да доведе до неприятен спад на енергията през деня.

4. Не преяждайте. Вярно е, че закуската трябва да е обилна, но не прекалявайте. Ако претоварите стомаха си, вие ще сте изморени през целия ден и дори може да имате болки. Най-добре е закуската да не е повече от 350 калории.

5. Не пропускайте закуската. В никакъв случай не пропускайте закуската. Тя е най-важното хранене и ако я пропуснете, вие ще сте изморени и отпаднали през целия ден. Колкото и да се опитате да наваксате с другите храни, единственото нещо, което ще постигнете е да напълнеете.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: Eblogfa
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване