България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

За какво да внимаваме, докато тренираме

Прочитания: 164
21.07.2014 10:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Може да бъде изключително трудно да се чувствате добре в тялото си. Както може би сте забелязали ние живеем в свят, който постоянно обръща внимание на недостатъците и ни насърчава да се стремим към "съвършенство". Понеже сме с промити мозъци виждаме само недостатъците си, вместо красотата си. 

 

Някак си общетвото ни е накарало да вярваме, че ако постигнем идеалното тегло ще бъдем щастливи и напълно безгрижни. Ето някои от основните капани:

1339873

1. Хлъзгавият наклон на негативната представа за нас самите

Много хора са ангажирани да смятат, че тялото им е несъвършено, а всички други са перфектни. Хората, които вижте по малкия екран, в списания и вестници много рядко отговарят на истината. Върху тях има толкова много грим или са обработени с фотошоп до неузнаваемост. Не се сравнявайте с такива личности. Не падайте в бездната на негативната представа. Вижте хубавите страни на тялото си и се съсредоточете в тях. Никой не е перфектен! 

 

2. Не съм достатъчно добър

Самочувствието се срива доста бързо. Понякога е нужна само една дума, за да ни разгроми и да забравим всичко постигнато. Не се пречупвайте толкова лесно. Гордейте се, с това което сте постигнали. Нека всяка тренировка бъде тухла в стената, която държи негативите от другата страна. Ако се отказвате лесно, надъхвайте се, като се гледате в огледалото и виждате как работят мускулите ви по време на някое упражнение. 

 

Време е да се заменят думите "не мога", " не съм достатъчно добър/а", "дефектен", "грозен" и други с "мощен", "красив", "хубав", "силен" и т.н., съветва Нина Шанкс - треньор и писател. 

Тя отбелязва колко е важно как приемаш себе си по време на тренировка за възможно най-добри резултати. Упражненията са само половината път, който трябва да извървите! 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: greatist.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Be Shape Studio  5 |
5
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване