България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да си възвърнем мотивацията

Прочитания: 201
16.07.2014 09:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: foter.com

Някой от нас могат да прекарат часове във фитнеса, докато други трябва да бъдат завлечени там насила. Просто, като влакче в увеселителен парк, нашата мотивация постоянно се променя. Да бъдеш мотивиран  и да имаш правилна нагласа е много важно!

 Все пак липсата на мотивация може да доведе до проблеми и в крайна сметка се чувствате изморени от факта, че тренирате. Ето няколко симптома, които подсказват, че сте уморени от трениране. 

1336609

1. Не сте достатъчно иновативни

Повтаряте една и съща програма отново и отново. В действителност всички хора са същества на навика, но ако правите едно и също в салона ще забавите напредъка си и ще убиете мотивацията си. Затова включете разнообразни движения и различни подходи. Не се ограничавайте, винаги пробвайте нови неща и даваите воля на въображението си. 

 

2. Не напредвате

Няма нищо по-лошо, от това да не получавате това, което искате. Тренирането е цел и гонен резултат. В противен случай е просто вдигане на случайни тежести във фитнеса. Ако по пътя сте загубили целта си, трябва да я върнете обратно в своите мислите. А съответният план за тренировки, трябва да отговаря на поставената цел. Трябва да сте сигурни какво искате и да изберете най-добрият план за атака. 

 

3. Преуморили сте се

Някои от най-добрите треньори ще ви кажат, че възстановяването е по-важно от самата програма. Затова не трябва да се преуморявате. Ако искате да напредвате, трябва да давате достатъчно време и протеини на мускулите си за почивка и израждане. Защото в противен случай ще се окажете изморени и немотивирани. Хората не са машини и имат нужда от почивка.

 

4. Околната среда е остаряла

Тренирането в една и съща зала може да ви омръзне много бързо. Поправете това, като постоянно използвате различни уреди и упражнения. Новата атмосфера, като хора, музика, миризма и т.н много често променя тренировките и възвръщат мотивацията. Помъчете се да бъдете различни, а не да тъпчете на едно и също място. Сменяйте часа на посещение на залата, намерете си другарче за тренировки или нещо друго. Забавлявайте се!

Тези съвети важат не само за посещенията ви във фитнес залата, а в живота като цяло. За да може истински да се наслаждавате, трябва да не влизате в коловози. Да навика ни дава чувството за сигурност, но то е измамно. Няма нищо сигурно в живота, освен нас самите. Затова живейте с истинско удоволствие! 

 Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: mensfitness.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване