България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Сексапилът е в главата

Прочитания: 223
17.02.2017 11:02 по статията работи: Деси Иванова

Източник: flickr

Изследванията показват, че фокусирането върху вашите несъвършенства е доста нездравословно. Този вреден навик действително може да промени физика и външния ви вид. Всъщност едно ново проучване установи, че хората, с нормално тегло, които се мислят за пълни, са по-склонни да се окажат с наднормено. Нашата самооценка може да попречи на приятелствата, перспективи за работа, както и цялостното благосъстояние.

 

Ето как можете да започнете да харесвате всичко във вашето тяло и да се чувствате по-добре от всякога.  

 

1. Движение

Изследванията, свързаха  всички типове упражнения, кардио, силови упражнения, разтягане и други, с повишаване на самочувствието. Работи независимо дали физиката ви се променя или не. Дори и самото говорене за тренировка може да подобри самооценката ви, казва психологът д-р Луис Василкив. 

 

1331735

2. Слушане

"Колкото по-добра е връзката между вас и вашето тяло, толкова по-малко обръщате негативно внимание на външния си вид", казва когнитивната психоложка и изследователка Вивиан Айнлей. В едно проучване жените, които са могли по-точно да преброят ударите на сърцето си, са "окачествявали" тялото си като предмет по-малко. Практики като медитация и йога могат да ви помогнат да се съсредоточите върху връзката с тялото си. 

 

3. Сравнение и порицание

"О толкова си слабичка, а моите бедра са като дънери!"

Повечето жени мислят, че себепорицанието е безвреден, дори полезен навик. В действителност е всичко друго освен това! Засилване на отрицателното отношение към собственото си тяло го прави по-непривлекателно, заявява психоложката Рейчъл Салк от университета на Уинсконсин. Давайки път на вашите хубавата страни, ви помага да се чувствате по-уверени. 

 

4. Езикът на тялото

"Всеки път, когато отпускате рамената си, кръстосвате ръце пред гърдите или се взирате в пода, тялото ви става подвластно на вашето подсъзнание", казва д-р Лилиан Глас. Опитайте следният експеримент- всеки път, когато тялото ви започне да се отпуска, или свива, изпъчете се, повдигнете глава и брадичка, не свеждайте поглед, а смело ръкомахайте. Започнете да вярвате, че тялото ви е прекрасно и то ще стане такова. Няма от какво да се срамувате или какво да прикривате. 

 

5. Почувствайте се по-добре, още тази вечер

Първо прегледайте обстановката за бомби със закъснител. Огледайте се за стари дънки, които ви напомнят, че вече не сте в същата форма, постоянно следене във фейсбук на перфектните тела на вашите приятели и други. Ако не можете да се отървете от всичко наведнъж, недейте, но се постарайте да ги отбягвате. Когато теглото ви ви притеснява, махнете цифрите от главата си и ги заменете с мечтаните. Оставете позитивни послания на лепящи листчета навсякъде из дома си. 

 

Започнете истински да се обичате!

 

Когато искрено и безусловно обичаме себе си, такива каквито сме, тогава и другите ще успеят! 
1331736
 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: womenshealthmag.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Be Shape Studio  5 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване