България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

В търсене на приключения: скално катерене

Прочитания: 265
04.03.2013 09:03 по статията работи: Александра Цанкова

Следващото ни предложение за екстремно изживяване

Катеренето е въпрос на баланс, самоконтрол, правилно пространствено усещане. За практикуването на този екстремен спорт не са ви нужни изключителни физически умения или дългогодишна и усилена подготовка. Изкачването на скала или връх не поставя ограничения и относно възрастта – достатъчно е да сте любители на екстремното и да притежавате приключенски дух.

 

 

В България има изключително подходящи места за търсачите на подобни силни усещания. Стига да имате желание, изумителната ни природа ще ви предложи много прекрасни места и определено ще ви представи света от уникална перспектива. Ако сме събудили екстремни страсти у вас и искате да усетите адреналина от скалното катерене, ето няколко родни дестинации, които със сигурност ще удовлетворят желанието ви.

 

 

Красивата Пирин планина е първото ни предложение, а стартът на екстремното ви пътуване започва от Банско. Оттук ви предстои катерене по скалната кула "Стъпалата” в района на хижа "Яворов”. Продължавате с нелек преход по скалния рид Средноса, преминавате през Кончето (стръмна и трудно достъпна седловина) и идва изкачването на първенеца – връх Вихрен. Подобаващ завършек на този екстремен и вълнуващ маршрут е посещение на Роженския манастир, а защо не и дегустация на известното мелнишко вино.

 

 

Ако гордата Стара планина ви се струва по-удачен вариант за предстоящото ви приключение, имаме предложение и за там. Лакатнишкият карстов масив се намира в Западна Стара планина. Този край на България крие красиви речни долини, каньони, пещери и скални арки. Катеренето на лакатнишките скали е достойно предложение за истинско екстремно преживяване!

 

 

Преди да поемете на път ви припомняме да не забравяте нужната екипировка, доброто си настроение и приключенския си дух!

 

 

Още от Sportuvai.bg ще намерите и на facebook.com/Sportuvai.bg.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване