България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

В търсене на приключения: планинско колоездене

Прочитания: 193
01.03.2013 18:03 по статията работи: Александра Цанкова

Идеи за екстремни преживявания

Всички сме затаили дъх в очакване на така мечтаната пролет. С топлия сезон идва и желанието за екстремни приключения, преживявания покачващи адреналина и нови емоции. Ако казаното важи за вас, време е да започнете и подготовката за това начинание - тя изисква немалко време. Снабдете се с подходящата екипировка и се подгответе за непредвидени ситуации. Това разбира се не трябва да ви плаши - все пак сте авантюристи по душа! За да се почувствате по-сигурни, ви предлагаме малко полезна информация от експерти в тази област.


И така, време е за екстремно планинско колоездене! Освободете се от стреса, проверете издръжливостта си, закалете тялото си и най-важното - забавлявайте се. По българските пътища ще намерите нужната доза адреналин, която да накара сърцето ви да забие по-силно и да се почувствате истински живи. Още една причина да грабнете колелото и да се отправите на път е възможността, която ви се предоставя - да усетите очарованието на уникалната българска природа. Да не забравяме и срещите с привърженици на екстремните изживявания, които несъмнено ще ви се случат.



За първа дестинация в екстремното ви приключение избираме красивите Източни Родопи. Ако сте спазили споменатите изисквания, идва време за маршрута ви.



По главния път Пловдив - Хасково се отправяте към хълмовете на Орфеевата планина, за да стигнете до с. Ходжовци. Гледката, която се разкрива през очите ви е селище само с каменни къщи, носещи автентичен старобългарски дух. Оттук ви предстои каране до уникалната пещера "Утроба". Природната забележителност се намира на върха на планината, а археологически находки свидетелстват, че е използвана от траките за светилище.


Ако сте от най-заклетите любители на приключенския начин на живот, значи ви предстои нощуване под открито небе. За това не забравяйте, че палатката е задължителен елемент от екипировката ви.



Прекрасната пролетна сутрин ви предлага колоездене до красивите скални форми "Каменна сватба". Легендата разказва, че това е вкаменено от боговете сватбено шествие, защото бащата на момъка пожелал булката за себе си. Пътят ви оттук продължава към подножието на тракийския град Перперикон. Предстои ви спускане по черен път до село Калояново и язовир "Студен кладенец". Карате по поречието на красивата родопска река Арда и велоприключението ви завършва в село Маджарово. Как ще обогатите престоя си по тези китни български места зависи само от вас.



Това е! Но само засега. Предложенията ни за екстремни приключения няма да приключат дотук. Очаквайте продължение, а  дотогава следете какво друго сподлеме с вас на: facebook.com/Sportuvai.bg.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Flowin Bulgaria |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване